Fen Edebiyat Fakültesi-Felsefe Bölümü

Klu Felsefe Ansiklopedisi

28/04/2023 13:22:43 - 28/04/2023 13:22:43 - 538 Okunma

KLU Felsefe Ansiklopedisi, ülkemizde bir üniversite bünyesinde, internet üzerinden açık erişimli olarak tasarlanmış, gerçek anlamda profesyonel olan ilk çevrimiçi felsefe alan ansiklopedisi ve başvuru kaynağı projesidir. Proje, felsefeye ilgi duyan, terimler, kavramlar ve filozoflar ile ilgili bilgi almak isteyen herkes için uzmanları tarafından kaleme alınmış güvenilir bilgiye kolay ve hızlı erişim sağlamayı amaçlamaktadır. Şu an için ansiklopedide 23 farklı üniversiteden 73 akademisyenin katılımıyla yazılmış ve yazılmakta olan 300 civarında madde mevcuttur. Ancak ansiklopedinin içeriği her geçen gün genişleyecek ve gelişecek şekilde düşünülmüştür. Nihai amacı Türkçenin en geniş kapsamlı felsefe başvuru kaynağını oluşturmaktır.

Ansiklopediye aşağıdaki linkten veya öğrenci menüsünden ulaşabilirsiniz.

Gökhan MURTEZA

Kırklareli Üniversitesi
Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi
Felsefe ansiklopedisi Felsefe sözlüğü Kavramlar KLU Felsefe Ansiklopedisi Filozoflar terimler

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.