Fen Edebiyat Fakültesi-Felsefe Bölümü

Yüksek Lisans Programı

28/08/2014 23:38:34 - 28/08/2014 23:38:34 - 3013 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Felsefe Bölümü, Türkiye’de başka hiçbir felsefe bölümünde bulunmayan temel bir özelliğe sahiptir. Bu özellik, öğrencilere sekiz (8) yarıyıl boyunca klasik felsefe dilleri olan Yunanca, Latince, Arapça ve Almanca üzerine orta düzeyde dilbilgisi formasyonu kazandırılmasıdır. Temel felsefe metinlerini ana dillerinden okuyup inceleme fırsatı veren bu formasyonun, Lisans programında başarılarıyla kendini gösteren öğrencilerde, Yüksek Lisans programı içerisinde geliştirilmesi mümkün olacaktır. Böylece bölümümüzün vizyonu olan, dünyadaki bilimsel, teknolojik, toplumsal gelişmeler ve olaylar karşısında akli duyarlılığı olan, meraklı, sorgulayan, eleştiren ve yeni yaklaşımlar geliştiren, bütün bunları yaparken evrendeki yegane ahlak varlığı olduğunun bilinci içerisinde olan araştırmacı insan tipini yetiştirme amacına daha da yaklaşılacaktır.

YüksekLisansProgramı

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.