Fen Edebiyat Fakültesi-Felsefe Bölümü

Aday Öğrencilerimizin Dikkatine!

13/07/2019 13:26:39 - 22/02/2021 13:26:39 - 81021 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Felsefe Bölümü felsefeyi, yalnızca bir lisans eğitim programı olarak değil, insanın tüm duyusal, estetik, düşünsel, metafizik ve varoluşsal boyutlarını kuşatan temel bir etkinlik olarak görmektedir. Felsefeyi, kökleri her kültürün kendi toprağının derinliklerinde yatan, dalları evrene uzanan bir disiplin olarak anlayan bölümümüz, dünyaya kendi düşünce kökenlerimizden kaynaklanan ama bütün dünyadaki felsefi birikimden beslenen çözümler sunacak kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimizin, sadece elindeki kitabı değil evren kitabını okuyabilen, eleştirel düşünüp teoriler geliştirebilen, sorgulama ve yorumlama kabiliyeti gelişmiş, aynı zamanda evrendeki yegâne ahlak varlığı olduğunun bilincinde bireyler olması için hazırladığımız bir lisans programı yürütmekteyiz. Böylece bölümümüz, Mevlana’nın dediği gibi “kendini değiştirmenin bilgelik” olduğunu kavramış, David Hume’un da “filozof ol, ama önce insan ol” diyerek vurguladığı gibi insan olmanın her şeyden önce geldiğinin bilincinde, şahsiyeti güçlü insan yetiştirme amacındadır.

Bölümümüz kapsamında yer alan Bilim Felsefesi ve Tarihi, Felsefe Tarihi, Sistematik Felsefe ve Mantık, Türk-İslam Düşüncesi Tarihi anabilim dallarında Varlık, Ahlak, Siyaset, Estetik, Mantık, Sosyoloji, Psikoloji ve Teknoloji gibi felsefenin disiplinler arası olan birçok alanını kapsayan birçok ders verilmektedir.  

Bölümümüz, Üniversitemizin ilk kurulan bölümlerinden olup 10 yıldır eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Bölümümüzde ayrıca mezuniyet sonrası öğrencilerin lisansüstü eğitimlerini devam ettirebileceği Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve Doktora eğitim programları bulunmaktadır. Öğretim elemanları bakımından zengin, deneyimli ve birikimli bir kadroya sahip olan bölümümüzde öğrencilerimizin öğretmenlik dışında nitelikli meslek sahibi olabilmeleri ve istihdam olabilecekleri alanlarda birikim sahibi olabilmeleri için ders programları geliştirilmekte ve güncellemektedir. Ayrıca ülkemizin yetiştirdiği değerli akademisyenleri bölümümüze davet ederek hazırladığımız konferans programlarıyla, öğrencilerimizin farklı düşünürler ve görüşlerle tanışmalarına yardımcı oluyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetlerini bir aile sıcaklığı içinde sürdürmekte olduğumuz bölümümüzde öğrencilerimiz, öğretim elemanlarıyla kolayca iletişim kurup kişisel gelişimine katkı sağlayabilmektedir.

SİZLERİ DE FELSEFE AİLESİNİN İÇERİSİNDE BULUNMAYA DAVET EDİYORUZ.

 

https://twitter.com/krklrelifelsefe

felsefebolumu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.